hdtv кинопремиера на сфф 2007

 звучи любопитно, макар че съм предубеден към американски продукции снимани в българия.

Международният София Филм Фест по традиция представя значими и новаторски творби от съвременното световно кино. И тази година 11-ия Международен София Филм Фест ще продължи тази своя практика и ще представи международната независима копродукция „Размени” на 3-ти март, от 18.30 часа в кино „Люмиер”. Премиерата на шпионския трилър е първата за България HDTV- премиера, на която филма ще се показва на специален прожекционен HDTV-апарат, даващ възможност да се видят всички качества на продукцията.

Режисьор на Размени е Джим Лофтъс, който е и автор на оригиналния сценарий. Повлиян от богатата си кариера в политиката като международен политически консултант, служител в Белия дом ( в кабинета на Бил Клинтън) и американски дипломат с над 20-годишен опит в този бизнес, Лофтъс събира международен актьорски състав, за да заснеме филма си. Заедно с американците Рос Маккол, Алис Патън и Уилям Хоуп, във филма участват доста български актьори: Коста Цонев, Атанас Атанасов, Валентин Ганев, Георги Златарев, Теодора Духовникова, както и нашумелите родни поп-звезди Руши Видинлиев, Стефан Вълдобрев. Талантливият Георги Марков, по-известен с операторската си работа, прави своя сърежисьорски дебют в „Размени”, а оператор на филма е Антон Бакарски.

Джим Лофтъс идва за първи път в България през 2003 година, за да продуцира телевизионни реклами за политически кампании. В началото историята от „Размени” е под формата на роман, а по-късно се превръща във филмов сценарий.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s