Инланд Емпайър

Инланд Емпайър
Inland Empire
САЩ-Франция-Полша , 2006, 179 мин, черно-бял, цветен

Награди: Венеция 2006 – „Награда за дигитално кино“

Този очакван с голям интерес филм е пъзел от времена и реалности, представящ американската легенда Дейвид Линч във върховна експериментаторска форма. Лора Дърн играе Ники – актриса, на която е предложена роля във филм, режисиран от Кингсли (Джеръми Айрънс). Партньорът й Девън (Джъстин Теру) е предупреден да се държи професионално, защото съпругът на Ники (Питър Лукас) е много ревнив. Започват работа по сценария – циганска народна приказка и римейк на филм, останал недовършен, защото главните актьори са били убити.
Впечатляващо органичното изпълнение на Лора Дърн движи този енигматичен и напрегнат филм за жена, изпаднала в беда. Дейвид Линч майсторски управлява призрачната атмосфера на филма си с ирония и задълбочен изследователски интерес, като оставя място на възхитителната Дърн да блесне в емоционалния разказ. С уникалния си режисьорски подход Линч съчетава натуралистични и сюрреалистични елементи, за да създаде хипнотизиращ филм.
Шаз Бенет

нямам думи. не знам какво да мисля за филма, но смятам, че е невероятен пример на digital filmmaking от който всеки трябва да го разбере сам за себе си. може би изисква повече гледания, но не знам дали ще мога да го направя. лора дърн е просто велика. който има някаква теория за случилите се във филма неща, нека се чувства поканен да ги сподели. 😉

още забележки за зала 1 на ндк. бях решил, че симултантният превод е запазен за кино „одеон“, ама не. на няколко пъти по време на филма се включи човек, който превеждаше на български английските субтитри на непреведените откъси полска реч. срамота.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s