„А ДНЕС НАКЪДЕ” ОТКРИВА 12-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

„А ДНЕС НАКЪДЕ” ОТКРИВА 12-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Новият филм на Рангел Вълчанов ще участва в конкурса на

28-ия Международен фестивал „Братя Манаки” в Македония

Новият филм на Рангел Вълчанов „А днес накъде” ще открие 12-то издание на международния филмов фестивал София Филм Фест на 6 март 2008 в Зала 1 на НДК. Зрителите ще имат възможност да видят и първообраза „А сега накъде”, заснет точно преди 20 години.

which-way-today-02_resize.jpg

„А днес накъде” имаше своята световна премиера като специално събитие на тазгодишния фестивал в Карлови Вари. Първото му представяне в България бе на фестивала „Любовта е лудост” във Варна, където филмът обра овациите на публиката и критиката заедно с две награди (на критиката и на СБФД). Националната премиера се състоя на 18 септември на централния площад в Русе. Публиката възторжено приветства актьорите Ани Вълчанова, Красимира Демирова, Елена Арсова, Мариана Миланова, Светозар Кокаланов, Теодор Елмазов, Димитър Горанов, Петър Попйорданов, актьора-копродуцент Николай Ишков, продуцента Стефан Китанов и режисьора Рангел Вълчанов. Събитието се състоя 110 години и 6 месеца след първата публична кинопрожекция в България в Русе и даде начало на есенния салон на изкуствата в града.

Филмът е включен в конкурсната програма на 28-ия международен фестивал „Братя Манаки” в Битоля, Македония. Най-старият фестивал за операторско майсторство в света е кръстен на първите кинематографисти на балканите братя Манаки. Филмът на Рангел и оператора Радослав Спасов ще мери сили с едни от най-любопитните филми на годината, сред които „The Edge of Heaven” на Фатих Акин, „The Mourning Forest” на Наоми Кавазе, „Служих на английския крал” на Иржи Менцел, „Paranoid Park” на Гюс Ван Сант и други.

В периода до март 2008 „А днес накъде” ще има и други премиери из страната. Основният продуцент и разпространител на филма Арт Фест възнамерява да достигне до публиката в страната с премиери, на които да присъстват част от актьорите и авторите на филма.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s