Sofia Short Challenge: 168 – часово филмово предизвикателство

_jpg0042

За да е съвсем пълнокръвен филмовия рай, за първи път по време на 13 Международен София Филм Фест ще се проведе 168 – часовото филмово предизвикателство – Sofia Short Challenge. Участниците в него ще трябва да творят в конкретен жанр и ще имат 3 съставки, около които да организират драматургичната си мисъл. Следва 1 седмица филмопроизводство и предаване на готовите късометражни филми.

Темата ще бъде обявена на откриването на Фестивала на 05.03.2009г., 20 часа, зала 1 на НДК. Паралелно с това ще бъде качена и на http://www.cinema.bg/sff

Задължително е всички желаещи да участват да се регистрират на cinemafia.bg ат gmail.com до 20 часа на 07.03.2009г. След този срок заявките за участие няма да се смятат за валидни! Кино маниаците трябва да предадат готовите си шедьоври от 18:00 до 20:00 часа на 12.02.2009г във фоайето на кино Люмиер. Този път няма да има толеранс към закъснелите!

С цел представяне на стойностното и значимо младо българско кино, всички филми подлежат за предварителна селекция. Тази отговорност е делегирана на Надежда Косева и Андрей Паунов.

Прожекцията и награждаването на “плодовете” на Sofia Short Challenge ще бъде на 15.03.2009г., 12:00 часа в кино Люмиер. Допуснатите до прожекция ще бъдат уведомени по електронните си пощи.

Колоритното и международно жури в състав: Зигфрид, Александър Хан и Мая Новоселска ще отличат най-добър игрален и най-добър анимационен филм. За да кореспондираме с осанката на фестивала, наградените филми ще получат покана за участие и акредитация за голям европейски фестивал!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s