София Филм Фест и CineMafia представят Sofia Short Challenge

още едно съобщение по темата

168 – часово филмово предизвикателство

За първи път по време на 13 Международен София Филм Фест ще се проведе 168-часовото филмово предизвикателство – Sofia Short Challenge. Жанра, в който екипите ще се състезават е „комедия”. Вместо тема ще обявим 3 съставки, по които ще се снима. Готовите късометражни филми трябва да бъдат предадени след точно 168 часа или с други думи 1 седмица.

Темата ще бъде обявена на откриването на Фестивала на 05.03.2009 г., 20 часа, зала 1 на НДК. Паралелно с това ще бъде качена и на http://www.cinema.bg/sff. Задължително е всички желаещи да участват да се регистрират на cinemafia.bg@gmail.com до 20 часа на 07.03.2009 г. След този срок заявките за участие няма да се смятат за валидни! Предаването на филмите е от 18:00 до 20:00 часа на 12.02.2009 г. във фоайето на кино Люмиер. След изтичането на срока за предаване няма да се приемат филми!

За да бъде представено най-стойностното и значимо младо българско кино, всички филми подлежат на предварителна селекция. Тази отговорност е делегирана на Надежда Косева и Андрей Паунов.

Прожекцията и награждаването на филмите от предизвикателството „Sofia Short Challenge” ще бъде на 15.03.2009 г., от 12:00 часа в кино Люмиер. Допуснатите до прожекция ще бъдат уведомени по електронните си пощи.

Колоритно международно жури в състав Зигфрид, Александър Хан и Мая Новоселска ще отличат най-добър игрален и най-добър анимационен филм. Авторите на двата наградени филма ще бъдат акредитирани за „Сараево Филм Фест”, а творбите им ще бъдат представени пред фестивалната публика.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s