Билетите за София Филм Фест

В търсенето на оригинален и запомнящ се подход, който да промотира билетите предстоящото издание на фестивала, организаторите правят нещо, което не мога да разбера. Става дума за кампанията БИЛЕТ!, чиито рекламни клипове се завъртяха по националната телевизия.

Обещанието е просто – билетите за прожекциите струват 8 лв, важат за всяка прожекция и могат да бъдат закупени от много барове, книжарници, ресторанти, места за разпространение на бързооборотни стоки и периодика и т.н. в София. След покупката трябва да бъдат валидирани по телефона или онлайн за избрания филм като се използва уникалния код, отпечатан върху тях.

Всичко звучи много добре, но ми се струва, че така излишно се усложнява сдобиването с билет, който може спокойно да бъде закупен онлайн през сайта на фестивала или на място от касата на съответното кино.

От друга страна по този начин се достига и до хората, които нямат кредитна карта или пък не искат да я използват онлайн, което е хубаво. Аз обаче имам проблем с използването на консервени кутии, които автоматично се превръщат в отпадък, макар и организаторите да ни убеждават, че от тях стават кутии за моливи.

Във връзка с това се чудя дали имат договор с фирма за оползотворяване на опаковката съгласно Закона за управление на отпадъци. Съмнявам се.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s